Cloud Security zorgt voor bewust en beveiligd gebruik van cloudoplossingen, waardoor uw data, bedrijfsinformatie en applicaties optimaal beschermd zijn tegen cyberaanvallen.

Het gebruik van cloud oplossingen hoeft er niet voor te zorgen dat uw bedrijfsinformatie in gevaar is.

Wist u dat cloud security grotendeels wordt gezien als een gedeelde verantwoordelijkheid? Dit betekent dat u, naast uw cloud provider, ook zelf verantwoordelijk bent voor een beveiligde cloud. Hieronder informeren wij u over hoe Improves u kan ontzorgen in Cloud Security. 

Cloud security: belangrijker dan ooit

Een toenemend aantal applicaties verandert in cloud applicaties. Waar veel gebruikers jaren geleden nog duidelijk vraagtekens hadden bij cloud oplossingen, zien we tegenwoordig steeds meer het tegenovergestelde. Veel bedrijven en organisaties zien de cloud als een optimaal veilige plek om data, applicaties en andere bedrijfsinformatie in op te slaan. Cloud services hebben ervoor gezorgd dat het makkelijker is geworden om te communiceren en informatie met elkaar te delen. 

Dit brengt het risico van onbewust gebruik van de cloud met zich mee. Dit onbewuste aspect zorgt voor verschillende bedreigingen.

Improves en Cloud security

Het gebruik van cloud oplossingen hoeft er niet voor te zorgen dat uw bedrijfsinformatie in gevaar is. Het is echter wel belangrijk om stil te staan bij de risico's en u te verdiepen in een oplossing: uw cloud beveiligen. Wij informeren u graag meer over onze Cloud Security oplossingen. 

Eén van de oplossingen van Improves is namelijk cloud security. Hiermee leveren wij niet alleen een oplossing die u volledig ontzorgt op het gebied van cloud beveiliging, ook waarschuwen wij over en adviseren in:

  • Het behoud van inzicht in het verkeer en gebruik van applicaties
  • Controle behouden over gebruikstoegang en -acties
  • Het risico op bedreigingen en datalekken minimaliseren

Wist u dat u de risico's van cloud migratie en -gebruik ingrijpend kunt laten afnemen als u vanaf het begin de juiste beveiliging aan uw cloud toevoegt? Wanneer u al gebruik maakt van cloud services inventariseren wij de risico's en adviseren wij u in de best passende Cloud Security oplossing. 

Drie varianten van de cloud

We kunnen de cloud onderverdelen in drie categorieën: private, public en hybride cloud. 

De private cloud wordt veelal gebruikt door bedrijven of organisaties. Alle benodigde data, applicaties en overige bedrijfsinformatie zijn in dat geval beschikbaar in een eigen IT omgeving. Deze cloud is toegankelijk voor de gehele organisatie (inclusief bijbehorende vestigingen). Denk bijvoorbeeld aan uw eigen datacenter of Microsoft Azure en Amazon (AWS).

De public cloud is onder veel gebruikers wat bekender. U kunt hierbij denken aan Dropbox, Gmail en Office 365. Maar waar staan uw gegevens dan precies opgeslagen?

De hybride cloud wordt gezien als de ideale combinatie van bovenstaande. Deze maakt namelijk gebruik van zowel de private, als de public cloud.

Ontzorging op het gebied van Cloud Security

Het gebruik van cloud diensten heeft ons vele nieuwe mogelijkheden gebracht. Bij Improves bespreken we graag de bijkomende vraagstukken rondom cloudbeveiliging met u. Bekijk hieronder onze Cloud Security oplossingen of neem direct contact met ons op voor transparant advies. Dat kan door te bellen of door onderstaand formulier in te vullen.