Endpoint Security beschermt uw organisatie tegen cyberaanvallen als malware, ransomware en phishing, welke gericht zijn op het stelen of lekken van uw waardevolle data via endpoints.

Eén geïnfecteerde endpoint kan grote gevolgen hebben voor uw organisatie.

Het toenemende belang van Endpoint security

Desktops, laptops, tablets, mobiele telefoons en servers. Deze apparaten zijn de endpoints in uw organisatie. De uitdaging om al deze endpoints te beschermen tegen bedreigingen kunnen we omschrijven als Endpoint Security. 

Het belang van Endpoint Security wordt alleen maar groter. Zoals u zich waarschijnlijk wel voor kunt stellen, is het aantal endpoints (vooral mobiele telefoons en tablets) binnen organisaties de laatste jaren toegenomen. Het gebruik van deze endpoints is een directe ingang naar de gevoelige informatie en kritieke systemen van uw organisatie.

Endpoints: een zwakke schakel in uw beveiliging

Het feit dat de medewerkers binnen uw organisatie veelvuldig gebruik maken van dergelijke apparaten, zorgt voor een verhoogd risico. Sterker nog, endpoints kunnen worden gezien als de meest aantrekkelijke aanvalspunten. Via deze endpoints wordt geprobeerd toegang te krijgen tot uw netwerk. U kunt hierbij denken aan bedreigingen en doelen als:

  • Malware, ook wel bekend als schadelijke of zelfs kwaadaardige software voor bijvoorbeeld het onbruikbaar maken van of ongeautoriseerde toegang verlenen tot de enpdoints.
  • Ransomware. Gijzeling van bestanden, lokaal of op netwerkshares, om vervolgens losgeld te vragen.
  • Miners. Dit is het misbruiken van systeem resources voor het genereren van digitale valuta.

Het risico van één onbeveiligde endpoint

Eén geïnfecteerde endpoint kan grote gevolgen voor uw organisatie hebben wanneer dit apparaat is verbonden met de IT omgeving. Dit kan betekenen dat medewerkers langere tijd niet meer kunnen werken, dat malware zich verspreidt over het netwerk en/of communicatie met derden zoekt. 

De Endpoint Security oplossingen van Improves

Bij Improves combineren wij de Endpoint Security oplossingen van onze partners met onze jarenlange kennis en ervaring op dit gebied. Op deze manier beveiligen wij de volledige IT omgeving van onze klanten tegen schadelijke aanvallen. Bent u benieuwd naar de Endpoint Security oplossingen die wij u samen met onze partners bieden? Hieronder informeren wij u hier graag verder over.

Wanneer u vragen heeft of uitgebreid advies wenst, kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Wij komen graag verder met u in contact om u te informeren en adviseren over een passende oplossing voor uw organisatie. Dit kan door te bellen, e-mailen of onderstaand formulier in te vullen.