Application Security vindt, verhelpt en voorkomt beveiligingskwetsbaarheden die de applicaties binnen uw organisatie ongewenst kunnen binnendringen en manipuleren.

Het gemak waarmee gebruikers apps downloaden, zorgt voor een stijgend beveiligingsrisico.

Het gebruik van applicaties

Het gebruik van (web) applicaties – ook wel bekend als apps – is niet of nauwelijks meer weg te denken uit de digitale wereld van vandaag. Zo kunt u zelf al nagaan welke applicaties u op uw mobiele apparaten heeft staan. Dit betreft veelal social media, persoonsgegevens, vertrouwelijke communicatie, financiën, etc. 

Toenemend gebruik van applicaties in combinatie met het gemak waarmee gebruikers deze apps downloaden of installeren, zorgt voor een stijgend beveiligingsrisico. Met dit als uitgangspunt willen wij u graag adviseren in de best passende web application security oplossing voor uw organisatie, om zo de risico's te verkleinen of zelfs helemaal weg te nemen.  

Het belang van Application Security

Via applicaties zijn cybercriminelen steeds beter in staat toegang te krijgen tot de gevoelige informatie van uw organisatie. Denk hierbij aan klantenbestanden, persoonsgegevens, financiële cijfers en organisatieplannen. Wij hoeven u vast niet te vertellen hoe belangrijk deze informatie voor u en uw organisatie is.

Application Security – ook wel applicatie beveiliging – is het gebruik van software, hardware of procedurele methoden voor de beveiliging van applicaties tegen externe- en interne bedreigingen. Bij deze bedreigingen kunt u denken aan:

  • Schadelijke software (malware), beter bekend als virussen
  • DDoS (Distributed Denial of Service) aanvallen, waarbij er een scala aan verkeer naar uw computers, netwerken of servers wordt gestuurd. Hierdoor worden deze onbruikbaar voor uw daadwerkelijke gebruikers
  • Advanced threats aanvallen, waarbij men ongemerkt toegang krijgt tot uw netwerk. Dit gebeurt vaak voor langere tijd, waardoor een onbevoegd persoon continu toegang krijgt tot uw gegevens

Improves biedt application security als oplossing voor bovenstaande bedreigingen. Onze oplossingen kunnen beveiligingskwetsbaarheden vinden, verhelpen en voorkomen, waardoor de kans dat cybercriminelen uw applicaties ongewenst kunnen manipuleren (en op deze manier in aanraking komen met de gevoelige informatie van uw organisatie) minimaliseert.

Firewall als Application Security

Veel organisaties gebruiken alleen firewalls als IT security oplossing. Helaas zorgt de toenemende cybercriminaliteit ervoor dat dit niet altijd meer toereikend is. Wist u namelijk dat firewall niet voldoende is als het risico of de kwetsbaarheid zich in een applicatie bevindt?

Bij Improves ontzorgen wij u graag op het gebied van applicatie beveiliging. Dat betekent dat we transparant willen zijn over de mogelijke risico's, maar ook zeker transparant willen zijn over de oplossingen die wij samen met onze partners bieden. Bekijk hieronder onze application security oplossingen of neem contact met ons op voor meer informatie of advies.