Mobile Security zorgt ervoor dat de mobiele apparaten binnen uw organisatie optimaal beschermd zijn tegen cyberaanvallen en uw medewerkers veilig en effectief mobiel kunnen werken.

Mobiele apparaten zorgen ervoor dat u intern flexibel kunt zijn en extern flexibiliteit kunt uitstralen.

Het gebruik van mobiele apparaten in organisaties

Iedere organisatie wil intern flexibel zijn en extern flexibiliteit uitstralen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het gebruik van mobiele apparaten, zoals laptops, tablets en smartphones. Deze mobiele apparaten zorgen er voor dat iedere gebruiker zowel binnen, als buiten de organisatie te allen tijde verbonden kan blijven. De beveiliging van mobiele apparaten binnen uw organisatie door middel van Mobile Security is dan ook buitengewoon belangrijk. 

Wist u daarnaast dat

  • Ondernemers mobiele technologieën als strategisch belang zien
  • De meeste MKB organisaties mobiele apps gebruiken voor organisatie activiteiten
  • Meer dan de helft van de medewerkers aangeeft niet op kantoor aanwezig te hoeven zijn om productief te zijn
  • Bijna alle medewerkers met een smartphone toegang hebben tot zakelijke e-mail op hun zakelijke of privé mobiele apparaten 
  • Bijna de helft van de medewerkers hun productiviteit door het gebruik van mobiele apparaten verbeterd vindt 

Kortom, het gebruik én de voordelen van mobiele apparaten in organisaties moeten we niet onderschatten. Dat beseffen we bij Improves maar al te goed. Om die reden laten wij u graag kennismaken met (het belang van) onze Mobile Security oplossingen.

Het belang en de uitdaging van Mobile Security

Mobile Security wordt in veel organisaties gezien als een uitdaging. Dat vinden wij bij Improves niet vreemd. De grens tussen privé en zakelijk gebruik van de (in aantal sterk toenemende!) mobiele apparaten is dan ook steeds minder goed zichtbaar.

Het belang van een goede Mobile Security oplossing wordt echter helaas nog veel onderschat. Zoals een ongeluk in een klein hoekje zit, kan het in dit geval ook in een klein apparaat zitten. Heeft u bijvoorbeeld zicht op de apps die uw werknemers downloaden? Waarschijnlijk niet. Wanneer dit echter een onbetrouwbare applicatie betreft, is de ingang tot uw netwerk en data ineens een stuk toegankelijker voor bedreigingen als malware, ransomware en hackers. Het mogelijk gevolg is een datalek. 

Daarnaast kan de toegang tot uw netwerk direct via één van de devices gebeuren. Mobiele apparaten zijn namelijk ook een interessant doelwit voor offline criminelen. Een gestolen mobiel apparaat zorgt in principe voor een open deur naar uw organisatie en toegang tot uw data.

De Mobile Security oplossingen van Improves

Gelukkig bieden wij bij Improves verschillende Mobile Security oplossingen, waardoor er altijd een oplossing is die bij uw organisatie en gebruik van mobiele apparaten past.

Bekijk onze oplossingen hieronder of neem direct contact op voor advies rondom uw mobiele beveiliging. Dat kan door te bellen, e-mailen of door onderstaand formulier in te vullen. We streven er elke dag opnieuw naar u te ontzorgen in de beveiliging van uw mobiele apparaten.