Email Security beperkt de risico’s en bedreigingen rondom het gebruik van e-mail, waardoor uw organisatie en netwerk optimaal beveiligd zijn tegen aanvallen als spam, malware en phishing.

Interne of externe communicatie: een werkdag zonder e-mail is niet meer zo productief als voorheen

E-mailgebruik binnen uw organisatie

Met de opkomst van allerlei soorten applicaties, is e-mail een van de meest gebruikte toepassingen binnen organisaties en bedrijven. Zo communiceren veel medewerkers vandaag de dag meer via email dan telefonisch. Van interne communicatie tot communicatie met klanten en partners: een werkdag zonder e-mail is niet meer zo productief als voorheen.

Door dit veelvuldige gebruik is e-mail één van de meest effectieve (en interessante) manieren om malware of andere virussen bij u af te leveren of vertrouwelijke informatie van u te krijgen. Juist om die reden is het belangrijk dat het beveiligen van uw e-mailverkeer – Email Security – voldoende aandacht krijgt.

Email Security: de standaard beveiliging

Vrijwel ieder e-mail systeem maakt gebruik van de bekende en standaard beveiliging: spam blokkades en virusscanners ter controle. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Exchange, Office365 en G-Suite. Wij willen benadrukken dat aanvullende Email Security van groot belang is voor uw organisatie. Is uw huidige beveiliging namelijk ook in staat om de nieuwste en onbekende bedreigingen te achterhalen én te blokkeren?

Enkele nieuwe e-mail aanvallen waar aanvullende Email Security voor nodig is

Het is iets dat steeds vaker terugkomt in het nieuws: een aanzienlijke toename in aanvallen via de e-mail. Er vinden steeds meer spear phishing aanvallen plaats. Email Security lijkt dus alleen maar belangrijker te worden. Wat spear phishing en twee andere veel voorkomende bedreigingen inhouden, maken we hieronder inzichtelijk.

  • URL's in emails. Heeft u ze wel eens ontvangen? Veel van deze e-mails komen door de standaard email beveiliging heen en komen binnen in de mailbox van de gebruiker. In de e-mail wordt u verzocht om op een URL te klikken die betrouwbaar lijkt, waarna u op een website terecht komt waar zich schadelijke malware bevindt of vertrouwelijke gegevens worden gevraagd. Dit kunnen gebruikersnamen en wachtwoorden, bankgegevens of andere gegevens die misbruikt kunnen worden betreffen. 
  • Spear phishing is een gerichte e-mail scam (ook wel oplichting) die als doel heeft ongeautoriseerd toegang te krijgen tot uw vertrouwelijke gegevens of netwerk. Vaak is dit gericht aan een specifieke organisatie, bedrijf of zelfs op een individu.
  • Spoofing wordt letterlijk vertaald als foppen of iemand beetnemen. Helaas is dit iets wat ook regelmatig voorkomt binnen organisaties. De cybercriminelen verdiepen zich voor langere tijd grondig in een bepaalde organisatie en focussen zich hierbij bijvoorbeeld op hoe betalingen uitgevoerd worden. Vervolgens wordt een identiteit misbruikt door vanuit een binnen de organisatie bekende naam om bijvoorbeeld een betaling of andere informatie te vragen. Deze vorm van spoofing wordt regelmatig in het nieuws als CEO-fraude genoemd.  

Bij Improves informeren wij u graag over deze bedreigingen én adviseren wij u over passende Email Security oplossingen.

Bekijk hieronder de Email Security oplossingen die wij u samen met onze partners bieden of neem direct contact met ons op. Dat kan door ons te bellen of door onderstaand formulier in te vullen.