Per vandaag is onze collega William de Vos officieel CISSP gecertificeerd!

Om het examen te halen moet je kennis hebben wat varieert van het kennen van het OSI-model tot aan het weten waar de Sarbanes-Oxley Act van 2002 (SOX) betrekking op heeft.

William de Vos

Ik volgde hiervoor een “Computerized Adaptive Testing” examen van 100 tot 150 vragen waar je 3 uur de tijd voor hebt.
Met als resultaat dat ik mij nu Certified Information Systems Security Professional (CISSP) mag noemen, een titel die bevestigd dat je kennis hebt van IT security op daadwerkelijk alles wat met IT security te maken heeft.

Na het behalen van de CISSP titel wordt je aangespoord door ISC2 om je IT security kennis up-to-date te houden door de eis van ISC2 om 120 “Continuing Professional Education” (CPE) punten te behalen in de komende 3 jaar na het behalen van je CISSP titel. Deze punten behaal je door o.a. IT security events bij te wonen en webinars en cursussen te volgen.

De opgedane kennis gebruik ik bij Improves IT security, de organisatie waar ik nu als IT security engineer op elke vlak van IT security mijn beroep mag uitoefenen. Met meer dan 13 jaar ervaring in IT security vertel ik klanten over verschillende IT security oplossingen, denk ik mee met hoe organisaties de verschillende oplossingen passend in hun organisaties kunnen implementeren, zodat het ook aansluit op hun behoeftes. Ik voer de implementaties gezamenlijk uit en geef er achteraf ook ondersteuning op.