De cybersecuritywereld is in constante beweging en uw verdediging moet dat ook zijn. Sophos Managed Detect and Response (MDR) op uw Microsoft Security Suite zorgt ervoor dat u bij de tijd blijft.

Het ontbreken van 24/7 monitoring en menselijke expertise kan resulteren in het te laat reageren op cyberdreigingen, waardoor organisaties kwetsbaar zijn.

Microsoft heeft een sterke positie in de zakelijke wereld, met veel organisaties die vertrouwen op hun uitgebreide suite van productiviteits- en samenwerkingstools. Organisaties kiezen hierbij veel voor de Microsoft E3 of E5-licentie. Bij deze licenties ontvangt de gebruiker, naast de gebruikelijke 365-apps, ook de Microsoft Security suite, om te helpen bij het detecteren en voorkomen van beveiligingsinbreuken.

Hoewel de Microsoft Security Suite waardevolle bescherming biedt, is het belangrijk om te begrijpen dat deze op zichzelf niet altijd voldoende is tegen de steeds geavanceerdere cyberaanvallen waarmee organisaties worden geconfronteerd. Cybercriminelen blijven hun methoden verbeteren en verfijnen om beveiligingsmaatregelen te omzeilen en toegang te krijgen tot bedrijfsgegevens.

De Microsoft Security Suite richt zich grotendeels op bekende en algemene bedreigingen, maar het kan moeite hebben met het identificeren van geavanceerde, gerichte aanvallen die specifiek zijn ontworpen om onder de radar te blijven. Bovendien kan het ontbreken van 24/7 monitoring en menselijke expertise resulteren in vertragingen bij het opsporen en reageren op bedreigingen, waardoor organisaties kwetsbaar kunnen blijven.

Sophos Managed Detect and Response (MDR)

Sophos is een toonaangevende speler op het gebied van cybersecurity en biedt een breed scala aan oplossingen om bedrijven te beschermen tegen geavanceerde dreigingen. Hun MDR-service staat centraal in hun aanbod en stelt organisaties in staat om te profiteren van een 24/7 geavanceerde beveiligingsanalyses en -opsporing.

De Sophos MDR-service maakt, 24x7 365 dagen per jaar, gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning om verdachte activiteiten te detecteren en te analyseren. Door geavanceerde algoritmen en threat intelligence te gebruiken, kan Sophos bedreigingen snel identificeren, onderzoeken en beperken voordat ze schade aanrichten. Het MDR-team van Sophos staat vervolgens klaar om klanten te ondersteunen bij het reageren op én herstellen van aanvallen, zodat de impact van een incident tot een minimum wordt beperkt.

Compatibiliteit met Microsoft Security Suite

Eén van de grootste zorgen voor bedrijven is ervoor te zorgen dat hun beveiligingsoplossingen goed samenwerken en elkaar aanvullen. Sophos heeft nu haar MDR-service zo ontworpen om perfect te integreren met de Microsoft Security Suite.

Met deze naadloze samenwerking kunnen klanten profiteren van een geïntegreerde en gecentraliseerde beveiligingsomgeving. De MDR-service van Sophos vult de detectie- en responsmogelijkheden van Microsofts beveiligingssuite aan en biedt extra beschermingslagen voor data en endpoints. Hierdoor kunnen organisaties zich beter verdedigen tegen een breed scala aan bedreigingen, waaronder malware, ransomware, phishing-pogingen en geavanceerde aanhoudende dreigingen.

sophos MDR for MSDefender
Voordelen van de combinatie

  • Cecentraliseerd beheer: Met Sophos MDR en Microsoft Security Suite kunnen organisaties hun beveiliging vanuit één centraal punt beheren. Dit zorgt voor een beter overzicht van de beveiligingsstatus en vereenvoudigt de rapportage en incidentrespons.
  • Real-time threat intelligence: De combinatie van Sophos MDR en Microsoft Security Suite voorziet organisaties van real-time threat intelligence. Dit stelt hen in staat om sneller te reageren op nieuwe en opkomende bedreigingen.
  • Incidentrespons en herstel: Door de kracht van Sophos MDR's 24/7 toezicht te combineren met de mogelijkheden van Microsoft's beveiligingssuite, kunnen organisaties een efficiënte incidentrespons en sneller herstel uitvoeren na een cyberaanval.

Conclusie

Het is van cruciaal belang dat organisaties een geïntegreerde en gecoördineerde aanpak hebben om zichzelf te beschermen tegen de toenemende cyberdreigingen. Door te kiezen voor de Sophos MDR-service op de reeds aanwezige Microsoft Security Suite, kunnen bedrijven genieten van de voordelen van krachtige, geavanceerde beveiligingsanalyses en detectie, aangevuld met de beveiligingsoplossingen van Microsoft. Deze combinatie biedt organisaties een stevige verdedigingslinie en gemoedsrust, wetende dat ze goed beschermd zijn tegen de meest geavanceerde cyberdreigingen van vandaag.

Meer weten?

Bent u nieuwsgierig geworden hoe MDR-service aansluit op uw IT-landschap? Laat uw gegevens hieronder achter en ik praat graag met u verder over de mogelijkheden voor uw organisatie.