De Entrust Datacard SMS passcode is een Multi-Factor Authenticatie (MFA) oplossing die binnen uw organisatie zorgt voor waterdichte beveiliging, verbeterde efficiëntie en een optimale gebruikerservaring.

MFA biedt uw organisatie waterdichte beveiliging, verbeterde efficiëntie en een optimale gebruikerservaring.

De uitdaging van veilige authenticatie

Veilige toegang tot de data en systemen binnen uw organisatie is van groot belang. Het waarborgen van deze veiligheid is voor veel organisaties echter een grote uitdaging. Waar organisaties hier enerzijds nog niet voldoende bewust van zijn, zijn er anderzijds reeds geïmplementeerde authenticatie toepassingen die niet bevorderlijk zijn voor de gebruikerservaring. Met behulp van MFA biedt Entrust Datacard uw organisatie een passende oplossing. Aan de hand van meerdere factoren wordt nagegaan of een gebruiker, apparaat of applicatie exact is wie of wat wordt beweerd. Door middel van een SMS Passcode biedt Entrust Datacard uw organisatie een passende oplossing. 

Multi-Factor Authenticatie als beveiligingsoplossing 

Onze partner biedt een gemakkelijke, op de Cloud gebaseerde, manier om identiteitsoplossingen te beheren. Dit zorgt voor een vertrouwde identiteit en verificatiemogelijkheden die kunnen worden aangepast aan uw apparaten en organisatie. Dit biedt uw organisatie niet alleen waterdichte beveiliging, maar ook verbeterde efficiëntie en een optimale gebruikerservaring. 

De oplossing betreft een extra validatie-moment in de inlogprocedure. De gebruiker ontvangt tijdens dit proces een SMS passcode op zijn of haar telefoon. Dit maakt authenticatie gemakkelijker en veiliger dan ooit. 

De belangrijkste voordelen

De uitgebreide bescherming en modulaire schaalbaarheid zorgt ervoor dat kleine, middelgrote en grote organisaties eenvoudig zijn te voorzien van een geavanceerde MFA oplossing. Hieronder informeren wij u graag over de belangrijkste voordelen van de SMS passcode van Entrust Datacard:

 1. Het SMS passcode platform kan naadloos in uw inlogsystemen worden geïntegreerd. Dit zorgt voor een intuïtieve en gebruiksvriendelijke remote toegang 
 2. Adaptieve authenticatie zorgt ervoor dat u een hoge beveiliging kunt combineren met een hoog gebruikersengagement. Deze oplossing zorgt ervoor dat het benodigde authenticatieniveau automatisch wordt aangepast aan het dreigingsniveau
 3. Gebruikers ontvangen een One Time Password (OTP) die gebaseerd is op de Sessie ID van het betreffende device en de contextuele informatie. Zo kunnen hackers hier geen gebruik van maken 
 4. Door middel van een ongeëvenaarde statusfeedback kan de gebruiker het inlogproces zelf volgen. Dit zorgt voor meer gebruikersvertrouwen en minder telefoontjes naar de helpdesk
 5. De toegangscodes worden verstuurd als Flash SMS berichten. Dit bericht verschijnt automatisch op de mobiele telefoon van de gebruiker en wordt hier niet opgeslagen. 
 6. Om op een effectieve manier toegang te verlenen of te weigeren, benut de SMS passcode contextuele informatie over bijvoorbeeld gedragspatronen en de geolocatie. 
 7. Secure Device Provisioning zorgt ervoor dat gebruikers nieuwe ActiveSync apparaten eenvoudig zelf kunnen aanmelden, zonder dat dit gevolgen heeft voor de veiligheid 
 8. Met de Password Reset Module kunnen geïntegreerde Active Directory wachtwoorden worden gereset via een gebruiksvriendelijke Self Service website. Deze website is 24x7 beschikbaar en wordt beveiligd door SMS passcode MFA. 
 9. Met behulp van MemoPasscodes wordt innovatief gebruik gemaakt van lettercombinaties voor gemakkelijk leesbare toegangscodes. Deze passcodes ondersteunen het intuïtieve inlogproces van de SMS passcode. 
 10.  Multifactor heeft betrekking op het feit dat de SMS passcode de behoefte van uw organisatie nu en in de toekomst ondersteunt. Zo kunt u gebruikmaken van verzendmethodes als SMS (flash en normaal), veilige e-mail, Cloudkeys, Voice Call en Soft- en Hardware Tokens. 
 11. Kostenbesparing is een interessante bijkomstigheid voor uw organisatie. Met deze oplossing bent u niet afhankelijk van derden en bespaart u op de eenmalige licentieprijs.
 12. Tot slot is de installatie van de software erg gemakkelijk. 

MFA voor uw organisatie 

Bij Improves informeren en adviseren wij u graag over de SMS passcode MFA oplossing van Entrust Datacard. Neem contact met ons op door te bellen, e-mailen of onderstaand formulier in te vullen. Wij denken mee in een passende oplossing voor uw organisatie.