Centrify Privileged Access Management (PAM) biedt uw organisatie een vaste procedure voor het toekennen van toegangsrechten en resulteert in inzicht in en controle over de toegangsrechten van gebruikers.

Zero Trust Privilege stopt de belangrijkste methode van cyberaanvallen: het misbruik van toegangsrechten

Wat biedt PAM?

PAM is gericht op inzicht en controle. Het biedt gebruikers en beheerders een vaste procedure voor het toekennen van toegangsrechten en is gericht op optimale veiligheid. Vooraf wordt nauwkeurig vastgesteld met welke condities als tijd, plaats en apparaat toegang gegeven wordt tot welke server, database, applicatie, webapp, container, DevOps, Cloud, of (Big) Data. 

Daarnaast kunnen er volledige opnames worden gemaakt van inlogsessies. Bij activiteiten die niet overeenkomen met het protocol, verkrijgt u een melding. Op deze manier wordt te allen tijde inzicht en controle behouden.

Herdefiniëring door Centrify: Zero Trust Privilege

Centrify herdefinieert deze benadering. Het Zero Trust Privilege principe is gericht op het beveiligen van organisaties. Dit gebeurt door de belangrijkste methode van cyberaanvallen te stoppen: het misbruik van toegangsrechten. 

Centrify biedt dit op basis van:

  • Verifiëren wie toegang vraagt
  • Beoordelen wat de context van het verzoek is 
  • Toetsen van het mogelijke risico van de toegangsomgeving

Vervolgens kan Centrify Privileged Access Management het volgende doen: 

  1. Toekennen van rechten met een hoog risico op het moment dat deze voor een bepaalde taak noodzakelijk is 
  2. Vastleggen van de reden van deze uitgifte, zodat achteraf te achterhalen is waarom het recht is uitgegeven en wie dat heeft geautoriseerd 
  3. Vastleggen van transacties die uitgevoerd zijn, zodat achteraf tevens te achterhalen is wie wat wanneer gedaan heeft
  4. Intrekken van rechten als de taak is uitgevoerd 

Waarom Privileged Access Management voor uw organisatie

Optimale veiligheid binnen uw organisatie. Dat is waar Centrify’s Privileged Access Management aan bij kan dragen. Een verhoging van uw bedrijfsveiligheid maakt de kans op een datalek kleiner. Daarnaast zorgt PAM ervoor dat gebruikers en beheerders alleen de noodzakelijke rechten krijgen.

Wist u dat PAM ook zorgt voor automatisering van deze processen? Het gevolg hiervan is hogere productiviteit. Na aanvraag krijgen uw gebruikers namelijk de toegang die ze nodig hebben, zonder dat dit een langdurig proces wordt.

Centrify, partner van Improves

Bij Improves adviseren wij u graag over Centrify en alle mogelijke oplossingen. Met Centrify bieden wij u ontzorging op het gebied van IT security.

Denkt u dat Centrify’s Privileged Access Management service geschikt is voor uw beveiligingsvraagstuk of heeft u er nog vragen over? Neem dan direct contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of ons te bellen.