Dagelijks zien we in het nieuws berichten dat organisaties (onbewust) persoonsgegevens, wachtwoorden en vertrouwelijke data hebben gelekt. Vaak wordt deze data gevonden op het Dark Web.

Ontvang direct een melding als uw data op het Dark Web geplaatst is.

Eric Kant - Improves IT security

Het Dark Web is de onderwereld van het internet, “where Google does not reach”. In dit gedeelte van het internet zijn veel cybercriminelen anoniem actief om via een criminele marktplaats te handelen in gestolen data.

Vele organisaties hebben een dilemma; willen zij wel of niet weten of hun data terug te vinden is op het Dark Web. De impact en consequenties kunnen namelijk groot zijn als data van de organisatie op het Dark Web staat. Naast de financiële schade levert dit een flinke imago schade op.

Ik wil deze angst wegnemen en redenen geven om juist actief op zoek te gaan en te weten of en wanneer er iets op Dark Web verschijnt. Door het nemen van initiatief kunt u de schade beperken.

Het is verder goed om vooraf als organisatie uw data te classificeren. Het is namelijk niet in alle gevallen vereist om tot actie over te gaan wanneer er data van uw organisatie op het Dark Web verschijnt. Als de organisatie kan bepalen welke data belangrijk is dan hoeft u alleen deze specifieke data in de gaten te gaan houden.

Hoe kunt u inzicht krijgen in uw data op het Dark Web?

Neem hiervoor contact op met een specialistische partij die kennis en ervaring heeft in Dark Web monitoring. Wanneer u zonder expertise op het Dark Web hier naartoe gaat kunt u onbedoeld informatie vrijgeven en daardoor een datalek veroorzaken. Cybercriminelen kunnen zich met deze informatie mogelijk toegang verschaffen tot uw omgeving.

Wanneer u kiest voor Dark Web monitoring via Improves dan krijgt u inzicht en kunt u als organisatie sneller bepalen of er een datalek heeft plaatsgevonden. Door dit te doen, in plaats van af te wachten op een gevolg, kun u sneller beslissen welke maatregelen er genomen dienen te worden om de scha-de te beperken. Vervolgens kun u bepalen welke extra acties er vereist zijn om toekomstige datalek-ken te voorkomen.

Improves helpt u graag om de risico’s en dreigingen voor u inzichtelijk te maken en gezamenlijk na te denken over hoe het monitoren van het Dark Web uw security-beleid versterkt.