Het juiste TLS/SSL certificaat bij een domein is van groot belang voor de beveiliging van uw data.

Iedereen kan kosteloos een DV-certificaat aanvragen, maar hoe weet u dan zeker dat u uw gegevens op de juiste site achter laat?

In de praktijk zien we steeds vaker dat organisaties hun domeinen beveiligen met een Domein validatie(DV) – TLS/SSL certificaat. Bij de uitgifte van dit certificaat wordt er door een CA (Certificate Autority) enkel een controle gedaan op basis van de domeinnaam. Door het ontbreken van een verificatie of de website daadwerkelijk toebehoort tot de betreffende organisatie, is dit certificaat de minst veilige variant. Kwaadwillenden kunnen immers de betreffende website namaken en een vergelijkend certificaat zonder enige vorm van controle ook ontvangen. Dit certificaat is daardoor eigenlijk enkel geschikt voor websites waarbij de persoonsgegevens van de bezoeker minder belangrijk zijn. Bij een TLS/SSL-certificaat met Organisatievalidatie (OV) of Extended validatie (EV) worden bedrijfsgegevens wel zorgvuldig gecontroleerd en in het certificaat opgenomen. De bezoekers van een website kunnen deze gegevens inzien en krijgen zo meer vertrouwen in de veiligheid van uw website en organisatie.

We zien ook vaak dat organisaties gebruik maken van een Wildcard DV-certificaat variant. Met een wildcard DV certificaat heb je de mogelijkheid om naast één (hoofd-)domein, ook sub-domeinen te certificeren met hetzelfde certificaat. Het risico bestaat bij deze constructie, dat wanneer een domein wordt gehackt, dit ook kan gelden voor alle andere subdomeinen met hetzelfde certificaat.

Naast de veiligheidsaspecten van een TLS/SSL-certificaat zien we ook dat organisaties het overzicht kwijt raken welke certificaten er allemaal actief zijn op hun domeinen. Er zijn immers veel aanbieders van TLS/SSL-certificaten. Alle certificaten moeten vervolgens op verschillende plekken worden beheerd.

Entrust Solutions
Entrust Solutions is één van de grootste spelers op het wereldtoneel van TSL / SSL-certificaten, die oplossing biedt in bovengenoemde pijnpunten. Entrust biedt namelijk een overzichtelijk dashboard waar alle (sub-)domeinen met betreffende certificaten worden getoond. Vanuit dit dashboard heeft u de mogelijkheid om certificaten met één klik aan te vragen, te verlengen, te upgraden of zelfs kosteloos opnieuw uit te geven voor een ander domein (Revoke & Replace). Tevens kunnen certificaten van derden ook worden beheerd in dezelfde omgeving. Zo behoudt u grip op alle domeincertificaten.

De belangrijkste redenen om te kiezen voor Entrust Solutions:

  • Entrust Dashboard voor een totaal overzicht
  • Beheer Entrust certificaten & certificaten van derden
  • Zeer snel validatieproces
  • Revoke & Replace – hergebruiken van certificaten
  • Koppelingsmogelijkheden met Azure/AWS

Benieuwd wat Entrust Solutions voor uw organisatie kan betekenen? Laat dan hieronder uw gegevens achter en ik neem spoedig contact met u op.